Co upéct na neděli?

Nedělní oběd a odpolední siesta je časem, kdy by se měla sejít celá rodina pěkně pohromadě a užívat si společné chvíle. Je třeba k obědu připravit nějakou delikatesu, na které si všichni pochutnají, ale zapomínat byste neměli ani na čas siesty a poobědového odpočinku. Po obědě třeba u sledování nedělní pohádky se vždy hodí něco sladkého na zub. Čeká vás také nedělní oběd a ještě nevíte, co upéct? Přinášíme 2 skvělé tipy.

Vsaďte na tradici

Nedělní oběd s rodinou je považován za tradici. Podle toho by se také mělo volit složení celého menu i buchta, která přijde na závěr. Stále více se z kuchyní vytrácejí klasické recepty na buchty, koláče, perníky, záviny z kuchařek našich babiček, což je rozhodně škoda. Právě neděle je dobou, kdy je na tyto cukrářské recepty čas. Jestli si chcete připadat jako profesionální kuchař a cukrář a vařit a péct tak snadno a efektivně, jako kuchaři z povolání, možná bude správným řešením do vaší kuchyně domácí konvektomat.  A nezapomeňte ani na to, že k dobré buchtě je zapotřebí dobrá káva.

Dobrota

Ořechové řezy

Ořechové řezy jsou ideální buchtou na podzim a do zimy. Hlavní surovinou jsou totiž vlašské ořechy, kterých je zejména v tomto období dostatek. A pokud nemáte vlastní ořechy, není problém je sehnat v obchodech. A jak péct? Ideálním receptem nezřejmě ten klasický, tedy ořechové řezy na plech. Recepty babiček jsou založeny na velmi snadné přípravě a to platí i pro tento recept. Existuje několik variant, jak ořechové řezy připravit. Mohou být s medem, v DIA provedení, s čokoládou, s rumem a dalšími ingrediencemi. Konečná volba je jen na vás.

Tradiční makovec

Jestliže vaše rodina nepreferuje příliš vlašské ořechy, připravte některou z mnoha dalších variant buchty na plech. Zvolit můžete třeba tradiční makovec. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Stačí ve správném poměru smíchat prášek do pečiva, vanilkový cukr, vejce, sůl, cukr, mléko, olej, polohrubou mouku a mletý mák. Vše smícháte dohromady do konzistence vláčného těsta, které vylijete na vysypaný plech a dáte upéct.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno