Co udělat k obědu?

Staráte se každý den o vaření oběda a už vám pomalu dochází inspirace, chtěli byste připravovat stále nové pokrmy, ale bojíte se, že moderní a inovativní pokrmy jsou náročné na přípravu, bojíte se vyzkoušet nové potraviny a nové technologie vaření, protože si nejste jistí výsledkem? V kuchyni je neustále možnost zkoušet nové chutě a postupy. Přinášíme tip na vynikající oběd o třech chodech.

Květáková polévka

ObědKvěták se v kuchyni dá využívat mnoha různými způsoby. Dá se smažit, dusit, vařit, péct i gratinovat. Na květákovou polévku se ale stále více zapomíná. Přitom tato zelenina nám dává velmi mnoho prostoru pro experimentování. Květák se totiž dá kombinovat s mnoha různými chutěmi. Vyzkoušeli jste již do květákové krémové polévky přidat například jako vložku orestované lišky (houby) na másle a šalotce? Houby jí dodají nový rozměr chuti.

Jedli jste již sladké brambory – batáty?

Brambory se v posledních letech stávají nejčastěji připravovanou tuzemskou přílohou. Méně známá je u nás odrůda sladkých brambor – batát. Přitom batáty jsou v jižněji položených zemích považovány za delikatesu a dají se připravovat na několik různých způsobů. Vynikajícím letním receptem na oběd je salát z batátů. Uvařené batáty v kombinaci s řapíkatým celerem, fenyklem a jablkem se zálivkou z dijonské hořčice, olivového oleje a šlehačky je opravdu vynikající záležitostí. A pozor! Batáty jsou také velmi účinné afrodiziakum.

Na dezert zůstaneme u klasiky

Existuje velká spousta moderních a kreativních dezertů, ale k tomuto menu se hodí spíše klasika. Pro nás je jednoznačně nejvhodnější volbou piškot, konkrétně piškotová roláda. Roládu lze naplnit všemi druhy krémů i zavařenin, dle chuti. U pečení těsta je důležité, aby zůstalo vláčné a nevysušené a dalo se dobře zabalit, aniž by popraskalo. Je zapotřebí přesně dodržovat recept a gramáž surovin.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno