Tvarohové řezy – nejlepší recepty

Čekáte návštěvu a přemýšlíte nad vhodným pohoštěním ke kávě? Vsaďte na tvarohové řezy, které jsou lehkévýtečné, a navíc existují v několika variantách, ze kterých si snadno vyberete. Klasici ocení třeba Míša řezy s čokoládou, zastánci jahod se zamilují do tvarohových řezů s jahodami a zastánci dietní stravy jistě ocení jogurtovo-tvarohové lehké řezy. Tak který recept bude ten váš nejoblíbenější?

Tvarohové Míša řezy

Naprostou klasikou mezi tvarohovými dezerty jsou Míša řezy, které znají i naše babičky, ale přesto jsou stále vyhledávané a oblíbenéVariant receptů je mnoho, ale na přípravu těsta těch poctivých Míša řezů budete potřebovat 6 vajec, 6 lžic cukru, 6 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce oleje, 3 lžíce kakaa a lžičku prášku do pečiva. Krém vytvoříte z 500 g tvarohu, 250 g másla a 150 g cukru. Navrchu pak vytvoříte čokoládovou krustu ze 120 g čokolády na vaření, 100 g másla a 2 lžic mléka.

Nejprve utřete žloutky s cukrem, přidejte olej, kakao, mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh s bílků. Z těchto surovin by mělo vzniknout vláčné těsto, které v tenké vrstvě rozprostřete na plech s pečícím papírem. V troubě pak pečeme asi 20 minut na 180°C, dokud není těsto upečené. Mezitím si připravíme náplň z tvarohucukru a rozpuštěného másla, které společně vyšleháme. Následně směs natřeme na upečený korpus a těsto s tvarohem necháme zchladnout. Mezitím ve vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme čokoládu a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota. Pak přidáme ještě mléko a následně směs po lžících nalijeme na povrch tvarohové vrstvy. Pak už stačí jen nechat dezert zchladnout a těšit se na úžasný gastronomický zážitek.

Tvarohové řezy s jahodami

Pokud chcete udělat dojem na narozeninové oslavě nebo před vzácnými hosty, určitě nešlápnete vedle s výtečnými tvarohovými řezy s jahodami. K přípravě těsta budete potřebovat 3 vejce, 80 g cukru krystal, 1 lžíci vody, 1 lžíci oleje, 100 g polohrubé mouky, ½ lžičky prášku do pečiva a 1 lžíci kakaa. Krém vytvoříte ze 750 g tvarohu, 120 g cukru krystal, 1 vanilkového pudinku a 300 ml mléka. Navrch pak budete potřebovat asi 1 kg jahod a 1 červené želé.

Vejce vyšlehejte s cukrem a přidejte vodu a olej. Za stálého míchání přidejte mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a vytvořte těsto. To navrstvěte na plech s pečícím papírem a pečte na 180°C asi 20 minut. Mezitím připravte krém. V mléce rozpusťte cukr a přidejte pudinkový prášek, který klasicky uvařte na pudink. Do tvarohu pak po lžících přidávejte vychladlý pudink a směs nakonec nevrstvěte na upečené těsto. Navrch poskládejte jahody a vše zalijte dortovým želé připraveným dle návodu na obalu. Nechte na 2 hodiny zchladnout v lednici a můžete podávat.

Jogurtovo-tvarohové řezy

K přípravě těsta na jogurtovo-tvarohové řezy budete potřebovat 7 lžic polohrubé mouky, 7 lžic cukru (třtinový nebo krystal), 1 prášek do pečiva, 7 lžiček oleje, 500 g tvarohu, 350 ml bílého jogurtu a 2 vejce. Na polevu pak využijete 180 ml zakysané smetany, 1 vanilkový cukr a 1 vejce.

Ingredience na těsto, tedy mouku, cukr, prášek do pečiva, olej, tvaroh, jogurt a vejce, dobře promíchejte a vylijte na plech vystlaný pečícím papírem. Plech dejte do trouby předehřáté na 200°C a pečte zhruba 10 minut. Mezitím si připravte polevu, kterou získáte smícháním zakysané smetany, vejce a cukru. V mezičase troubu neotevírejte, jinak hrozí, že těsto nevykyne. Po deseti minutách pečení vyjměte plech s těstem z trouby a naneste na těsto polevu. Následně pečte na 180°C dalších 35 minut. Po této době je váš dietní dezert hotový a po vychladnutí připravený ke konzumaci.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno